Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

MMS byter mätformat

Publicerad: 20 december 2019, 06:58

MMS byter i januari till ett ännu mer korrekt dataformat. I samband med detta börjar Expressen redovisa sina demografier i valutan.

Foto: Janne Næss

MMS gå över till ett nytt dataformat i januari – i samband med förändringen börjar Expressens demografier på reklam inkluderas i valutan.


Ämnen i artikeln:

MMSExpressen

 I början av nästa år går MMS över till ett nytt dataformat från analysbolaget Comscore. Mellan den 26 och 27 januari kommer alla panelisters ID att ändras, och under skarvtiden påverkas möjligheten att följa räckvidd online. Förändringen av dataformatet innebär att tittartiden kommer mätas mer korrekt, skriver MMS i ett pressmeddelande. 

I samband med förändringen av dataformatet kommer dessutom Expressen att börja redovisa sina demografier på reklam i valutan. 

Dagens tidsmätning är exakt – men ibland kommer det in tittarpass med extrem tittartid. MMS införde en regel i början av 2019 för att justera dessa extremer innan data går ut till branschen. Regeln gäller VOD-tittande, med undantag för live-material:

1. Om tittartid för en start är mer än fyra gånger längre än klippets längd så ska den startens tittartid sättas till klippets längd.

2. Om värde för klipplängd saknas för en start så sätts medianvärde från andra starter med samma ID.

3. Undantaget enligt ovan har varit live-material där tittartiden inte kunnat justeras. Med det nya dataformatet ska även live mätas på ett mer korrekt sätt.

Förändringen som implementeras i slutet av januari innebär sannolikt att tittartiden kommer att gå ner något, skriver MMS. 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MMSExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev