Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mittmedia stänger av kommentarerna

Publicerad: 29 December 2015, 13:38
Uppdaterad: 29 December 2015, 13:39

Mittmedia stänger av kommentarsfunktionen på samtliga koncernens sajter.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Det är från och med idag som Mittmedia stänger av kommentarsfunktionen på sina sajter.

”Kommentarsfälten blir tyvärr ofta främst ett forum för främlingsfientliga krafter. Därför krävs en förändring i läsardialogen”, skriver Daniel Nordström, ansvarig utgivare och chefredaktör på Arbetarbladet, på sin blogg.

Beslutet har tagits gemensamt av samtliga ansvariga utgivare inom Mittmedia.

Istället ska en ny läsardialog utvecklas. Bland annat ska Arbetarbladet under 2016 öppna upp fler chattar, debatter och åsiktstorg på arbetarbladet.se.

Många medier har valt att låta användarna logga in via Facebook när de ska kommentera. Men det uppskattas inte av Daniel Nordström:

”Även om det visserligen går att vara anonym även via ett Facebook-konto blir det svårare för den som vill vara just anonym. Jag anser att människor måste få göra sin röst hörd även anonymt, precis som vi alltid tillåtit pseudonym på våra insändarsidor i tidningen.Hatiska nättroll som gömmer sig bakom nätets anonymitet har jag inte mycket till övers för. För andra kan det emellertid finnas anledning att vara anonyma. Det kan till exempel handla om människor som är rädda för repressalier om de uttrycker sig offentligt, eller människor som känner sig hotade. Även dessa bör få komma till tals i en väl fungerande demokrati.”

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.