Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Miljonförlust för Workey – som köps av HR North

Publicerad: 22 augusti 2011, 12:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Jobbsajten Workey gjorde en förlust på 10 miljoner kronor under verksamhetsåret 2010. Nu köps sajten av HR North.


Workey har haft ett tufft år. I vintras valde Bonnier att sälja sitt majoritetsinnehav i bolaget. Bara månader senare havererade samarbetet med säljbolaget Asp säljutveckling – efter ett halvår.

I dag kan dagensmedia.se berätta att bolaget också blöder pengar.

Trots att Workey ökade omsättningen från 2,7 miljoner kronor till 8 miljoner kronor visar ett färskt bokslut att Workey gjorde förlust på 9,5 miljoner kronor under helåret 2010.

Resultatet är ännu sämre än 2009 då bolaget gjorde en förlust på 5,3 miljoner kronor.

Orsakerna är bland annat personalkostnaderna, som ökade från 5,3 miljoner kronor till 9,5 miljoner kronor.

Resultatet har gjort att bolaget tvingats ta in 11 miljoner kronor i externt kapital genom nyemissioner och aktieägartillskott.

Nu har Workey alltså förvärats av HR North, som marknadsför platsannonser och kupongerbjudanden på internet och i print.

– Vi har under en tid letat efter en öppning till att göra ett förvärv likt Workey. Vi ser tydliga tecken, både i HR North och på marknaden, att vi gör rätt saker. Förvärvet av Workey är ett steg i vår målsättning att bli nummer ett på den nordiska marknaden. Workey kommer att till en början vara den centrala portalen i vårt nätverk, för att sedan utvecklas vidare i flera skepnader. Vi letar även efter fler förvärv, säger Roger Persson, VD för HR North i ett pressmeddelande.

Dagensmedia.se söker Roger Persson.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News