Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Miljonböter för hitta.se

Publicerad: 8 Februari 2011, 13:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Söksajten tvingas betala över en miljon kronor för slarv i marknadsföringen. Det fastslår hovrätten, som ger rätt till konkurrenten Eniro.


Bråket började 2008 när Eniro drog hitta.se inför marknadsdomstolen. Syftet var att få konkurrenten att sluta kalla sig för "Sveriges största katalog på nätet!". Ett påstående som Eniro menade var falskt.

Marknadsdomstolen valde att gå på Eniros linje och förbjöd hitta.se att använda påståendet i sin marknadsföring vid ett vite på 750 000 kronor. Något som hitta.se sedermera bröt emot när de var i kontakt med resesajten letaflyg.se.

Detta fick Eniro att dra ärendet inför tingsrätten, som dömde hitta.se att att betala vitet på 750 000 kronor. Samtidigt dömdes de också att betala Eniros rättegångskostnader, vilka uppgick till nära 346 000 kronor.

Hitta.se valde att överklaga domen till hovrätten, som nu alltså fastslår tingsrättens dom.

Det långdragna bråket verkar ha nått vägs ände och har totalt sett kostat hitta.se över en miljon kronor.

Som dagensmedia.se berättade i december fick hitta.ses tidigare vd Rui Brites de Sousa sparken då styrelsen inte längre hade förtroende för honom.

– Vi har inte längre förtroende för honom. Grunderna kommenterar vi inte, sa Schibsted Sveriges styrelseordförande Gunnar Strömblad då till dagensmedia.se.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.