Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Miljardaffär klar: Schibstedbolag tar över Ebays rubrikannonssajter

Publicerad: 21 juli 2020, 08:22

Rolv Erik Ryssdal är vd på Adevinta, som just köpt Ebay Classified Group för 82 miljarder kronor.

Foto: Wikimedia / Janne Næss

UPPDATERAD. Schibstedbolaget Adevinta köper Ebays rubrikannonssajter för 9,2 miljarder dollar. Schibsted tar över den danska verksamheten: ”Vi har tittat noga på Danmark ett tag”, säger Schibsteds vd Kristin Skogen Lund.

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Adevinta betalar 9,2 miljarder dollar, motsvarande cirka 82 miljarder kronor, i form av både aktier och kontanter för Ebays rubrikannonssajter. Ebay får dessutom 2,5 miljarder dollar i kontanter och 540 miljoner aktier i Adevinta. 

Ebay kommer efter att affären gått igenom, att äga 44 procent av Schibsteds dotterbolag Adevinta, skriver Adevinta i ett pressmeddelande.

Schibsted, som i samband med affären förvärvar Ebays danska rubrikannonsverksamhet för 330 miljoner dollar, minskar sitt ägande i Adevinta från 59 procent till 33 procent.

Schibsted tar i Danmark över Bilbasen.dk och DBA.dk:

– Vi har tittat noga på Danmark ett tag, och övertagandet av Bilbasen och DBA innebär ett unikt tillfälle för Schibsted att få tillgång till den attraktiva och digitalt avancerade danska marknaden inom området, kommenterar Schibsteds vd Kristin Skogen Lund.

Ebay Classifieds Group har i dag rubikannonsverksamhet i 13 länder medan Adevinta finns i 15 länder. 

Rolv Erik Ryssdal, som är vd på Adevinta, kommenterar affären:

– I och med förvärvet av Ebay Classified Group, blir Adevinta globalt det största onlinebolaget inom området. Vi tror att kombinationen av de två bolagen, vars verksamhet kompletterar varandra, kommer bli en av de mest spännande händelserna inom rubrikannons-sektorn.

 Affären förväntas bli klar under första kvartalet 2021.

LÄS MER: Jätteaffären mellan Ebay och Schibsted – det handlar den om 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev