Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Microsoft släpper inte Yahoo

Publicerad: 26 Februari 2009, 09:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

Microsoft har ännu inte gett upp hoppet om att tillsammans med Yahoo ta upp kampen om söktjänster och annonsering på nätet mot Google.


Microsofts försök att för drygt ett år sedan köpa Yahoo för nästan 50 miljarder dollar gick i stöpet. Microsofts vd Steve Ballmer hoppas ändå på ett nära samarbete mellan de två företagen. Målet är givet, att ta upp kampen om sökmiljarderna på nätet.

Vid ett analysmöte tidigare i veckan gav Steve Ballmer klara signaler om att affären mellan de två företagen är långt ifrån avslutad. Han erkänner dock att avståndet till Google är stort. Enligt Bloomberg.com stod Microsoft och Yahoos verksamheter för sök och internetannonsering tillsammans för mindre än hälften av Googles intäkter under det fjärde kvartalet förra året.

Ballmer erkänner också att han inte vet om det kommer att bli någon uppgörelse med Yahoo. Yahoos talesmän har valt att inte kommentera Steve Ballmers uttalanden.

Enligt Bloomberg.com har Microsoft under Steve Ballmers ledning pumpat in många miljarder dollar i att utveckla internetannonsering utan att få tillbaka någon större utdelning. Det här har lett till att flera aktieägare nu börjar bli oroliga för vad mjukvarujätten egentligen lyckas med på nätet.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.