Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Microsoft om Tiktok-affären: ”Konstigaste jag jobbat med”

Publicerad: 28 september 2021, 08:12

Microsofts vd uttalar sig om den snurriga Tiktok-affären förra året.

Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Microsofts vd Satya Nadella säger att affären med Tiktok var det konstigaste han har jobbat med. Samtidigt säger vd:n att det var Tiktok som vände sig till Microsoft för att sluta ett avtal.


Ämnen i artikeln:

TiktokMicrosoft

För över ett år sedan var Microsoft nära på att köpa en del av Tiktoks moderbolag Bytedance på den amerikanska marknaden. Detta efter att den dåvarande amerikanska presidenten Donald Trump och Trumpadministrationen hotade att stänga ned appen i USA om inte amerikanska ägare tog över.

I en intervju under eventet ”Code conference” uppger Microsofts vd Satya Nadella att att affären var det ”konstigaste” han arbetat med, rapporterar The Verge.

I intervjun berättar han även att det var Tiktok som först vände sig till Microsoft för att få till ett avtal. Något avtal tecknades dock aldrig då Microsofts anbud avvisades av Tiktok. Istället har en affär mellan Tiktok samt Oracle och Walmart varit på gång men lagts på is under obestämd tid, enligt källor till The Wall Street som rapporterade om saken i februari. 

Värt att notera är att Tiktok i veckan meddelade att de nu har 1 miljard måntliga användare globalt. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TiktokMicrosoft

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.