Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Microsoft kan köpa Skype – för 50 miljarder kronor

Publicerad: 10 Maj 2011, 06:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Mjukvarujätten Microsoft vill köpa internettelefonibolaget Skype – affären kan bli klar i dag.


Ämnen i artikeln:

Microsoft

Uppgifter från ”en välinsatt källa” uppger för Wall Street Journal att Microsoft är nära en uppgörelse om att köpa internettelefonföretaget Skype. Värderingen sägs enligt Di.se landa på omkring 50 miljarder kronor och en färdig affär kan – om den går i lås – presenteras redan under tisdagen.

Enligt Di.se skulle en i 50-miljardersklassen vara Microsofts största förvärv någonsin.

Skype-grundarna Niklas Zennström och Janus Friis, som startade den revolutionerande telefonitjänsten 2003, gjorde en smärre förmögenhet när de sålde bolaget till Ebay 2005.

2009 sålde dock Ebay en majoritetspost till en investerargrupp ledd av Silver Lake Partners, som idag är storägare. Då landade värderingen, enligt Di.se, på 1,9 miljarder dollar. Zennström och Friis köpte i samband med affären tillbaka 14 procent av Skype.

Stämmer Wall Street Journals uppgifter en värdering på 50 miljarder kronor skulle det innebära att Skypes värde har mångdubblats på två år.

Skype har idag 663 miljoner registrerade användare.

Men bolaget brottas fortfarande med lönsamhetsproblem, enligt Di.se. Under 2010 omsatte bolaget motsvarande 5,4 miljarder kronor och gjorde en nettoförlust på motsvarande 44 miljoner kronor.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Microsoft

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.