Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Metro nöjda med "Viralgranskaren" – trots förra veckans blunder

Publicerad: 14 April 2014, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Metros Jack Werner gläds åt satsningen "Viralgranskaren", som inte varit helt utan kontroverser.


Ämnen i artikeln:

Metro

Metros sociala medier-redaktör Jack Werner firar sin granskning av virala nyheter i en artikel på tidningens sajt.

– Jag är supernöjd. Men jag är också den som sitter och jobbar med detta hela tiden så jag kan inte tala för min chefredaktör, men jag är väldigt nöjd, säger Jack Werner till Dagens Media.

Han ser också att det finns förbättringar som kan göras.

– Vi har fått lite frågor om vi kan lära ut mer och publicera pedagogiska artiklar på temat "så blir du en viralgranskare", där vi då skulle berätta hur man ska göra för att inte falla i fällor.

Metro fick nyligen själva utstå kritik mot sin egen källkoll då de, tillsammans med flera andra medier, publicerade en nyhet som visade sig vara falsk.

Metros "viralgranskare" fick då vassa kommentarer från bland andra Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson som skrev på Twitter:

"Tips till cheferna på  Metro. Är det inte dags att lägga ner @viralgranskaren kliva ner från höga hästen och införa nya rutiner för alla?"

Jack Werner anser att Henrik Eriksson borde bemöta kritik han själv fått för att förtjäna ett svar.

– Jag brukar svara på kritik från sådana som jag tycker förtjänar ett svar. Jag vill helst att han ska svara på kritiken han fick för en krönika där en Nyheter24-skribent totalt osynliggjorde transpersoner till exempel. Innan han svarar på den kritiken tycker jag inte att hans kritik är värd ett bemötande, säger Jack Werner.

LÄS OCKSÅ:

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.