Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Metro Mode jublar över trafiken: "Gör content vår målgrupp vill ha"

Publicerad: 17 September 2015, 06:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Metro Mode gör sin bästa månad sedan starten.


Ämnen i artikeln:

Metro Mode

Metro Mode gör sin bästa månad sedan sajten startade 2013 med både försäljningsrekord och större trafiktillflöde än någonsin.

Hannah Sjöström, publisher på Metro Mode, tror att framgångskonceptet är att man har breddat sig från att bara vara en modesajt och vässat sitt redaktionella erbjudande.

– Digitala projekt brukar ta tid att utveckla ordentligt, men nu känns det härligt att få ett kvitto på att vi gör content som vår målgrupp vill ha. Min analys är att man inte bara är intresserad av mode idag som man kanske var för sex, sju år sedan, utan mer av en moderiktig, trendig livsstil. Det innefattar även områden som hälsa, inredning och nöje, säger Hannah Sjöström till Dagens Media.

Under vecka 37 nådde Metro Mode 215 000 unika besökare på desktop och mobil tillsammans, enligt Kia-index. Sedan januari 2015 har sajten visat en försäljningstillväxt på 67 procent jämfört med samma period 2014, enligt Hannah Sjöström.

Hon menar att en bidragande faktor är bloggarna som leder till att nya varumärken hittar till Metro Mode. I måndags lanserade man Metro Creative där bloggaren och krönikören Sandra Beijer blir redaktör och i oktober lanseras även segmenten Hälsa och Nöje.

– Vi har en vass säljorganisation med ett erbjudande som inte så många andra har i branschen. Nu kommer vi även satsa på nya bloggare, främst inom hälsosegmentet. Sofia ”PT-Fia” Sjöström, en av Sveriges största hälsobloggare, kommer få sällskap av ett par nya stjärnor, som jag inte kan avslöja vilka de är just nu.

Hannah Sjöström tror att den största utmaningen framåt för Metro Mode är att bli bättre på mobilannonsering.

– Men jag ser också utmaningar inom webb-tv, vi har experimenterat med olika format men tror att vi även där kan vässa erbjudandet ytterligare.

Metro Modes trafik v 37

Metromode.se desktop och tablet

99 005 unika webbläsare, 748 092 sidvisningar

Metromode.se mobil

115 707 unika webbläsare, 507 663 sidvisningar

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro Mode

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.