Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

#MeToo till Nordiska museet

Nordiska museet i Stockholm ska bevara berättelser om #MeToo i sina digitala arkiv.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 24 Oktober 2017, 06:25
Uppdaterad: 24 Oktober 2017, 06:31

Ämnen i artikeln:

metooTwitter

Den senaste veckans medierapportering har dominerats av berättelser om sexuella trakasserier i samband med #MeToo-uppropet. Bild: Pixabay

Den senaste veckans medierapportering har dominerats av berättelser om sexuella trakasserier i samband med #MeToo-uppropet.

Nu har Nordiska museet i Stockholm börjat samla in berättelser om#MeToo. Syftet är att skapa en samlad bild av kampanjen i Sverige och bevara den i sina digitala arkiv. Det skriver SR:s Kluturnytt.

– Mobilen är ju en röstförstärkare och det som sker nu är att folk använder det för att göra sin röst hörd. Men Nordiska museet är ganska unikt i att samla in individers röster, säger Kajsa Hartig, digital navigatör på Nordiska museet, till SR.

Inskickade kommentarer om kampanjens betydelse och vittnesmål om övergrepp finns redan nu inskickade på sajten minnen.se. Nordiska museet ska även spara kommentarer från Twitter och göra intervjuer för att också kunna bevara negativa åsikter.

En liknande insamlig av material från sociala medier gjordes i samband med terrordådet i Stockholm i april.

Än så länge finns dock ingen planerad uställning om #Metoo-kampanjen, men Kajsa Hartig tror att materialet kommer att användas på något sätt framåt våren.

Ämnen i artikeln:

metooTwitter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.