#MeToo till Nordiska museet

2017-10-24 08:25  
Den senaste veckans medierapportering har dominerats av berättelser om sexuella trakasserier i samband med #MeToo-uppropet. Bild: Pixabay

Nordiska museet i Stockholm ska bevara berättelser om #MeToo i sina digitala arkiv.

Den senaste veckans medierapportering har dominerats av berättelser om sexuella trakasserier i samband med #MeToo-uppropet.

Nu har Nordiska museet i Stockholm börjat samla in berättelser om#MeToo. Syftet är att skapa en samlad bild av kampanjen i Sverige och bevara den i sina digitala arkiv. Det skriver SR:s Kluturnytt.

– Mobilen är ju en röstförstärkare och det som sker nu är att folk använder det för att göra sin röst hörd. Men Nordiska museet är ganska unikt i att samla in individers röster, säger Kajsa Hartig, digital navigatör på Nordiska museet, till SR.

Inskickade kommentarer om kampanjens betydelse och vittnesmål om övergrepp finns redan nu inskickade på sajten minnen.se. Nordiska museet ska även spara kommentarer från Twitter och göra intervjuer för att också kunna bevara negativa åsikter.

En liknande insamlig av material från sociala medier gjordes i samband med terrordådet i Stockholm i april.

Än så länge finns dock ingen planerad uställning om #Metoo-kampanjen, men Kajsa Hartig tror att materialet kommer att användas på något sätt framåt våren.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt