söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Metas chef för ungdomssatsningar slutar

Publicerad: 10 mars 2022, 13:30

Foto: Janne Næss

Chefen som ledde Metas utveckling av ungdomsprodukter, däribland Instagram Kids, lämnar bolaget efter en omorganisation.

Ämnen i artikeln:

MetaInstagram

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Chefen som lett Metas ungdomssatsningar, Pavni Diwanji, lämnar bolaget. Det rapporterar The New York Times.

Pavni Diwanji kom till Meta i slutet av 2020 och har bland annat ansvarat för utvecklingen av Instagram för barn under 13 år. Bakgrunden till att hon lämnar är, enligt Meta, en intern omorganisation. Omorganisationen sker relativt kort efter att Meta fick motta massiv kritik för sin utveckling av Instagram för barn. 

Det var i september förra året som Meta, som då hette Facebook, meddelade att de skjuter på utvecklingen av den barnanpassad Instagramappen efter Wall Street Journals uppmärksammade granskning. Granskningen byggde bland annat på interna Meta-dokument som visade att Instagram förvärrar kroppsuppfattningen hos en av tre tonårstjejer. 

Granskningen ledde till att Meta förhördes i den amerikanska senatens handelskommitté för konsumentskydd. Metas globala säkerhetschef vittnade och försökte då ge mer kontext till dokumenten. 

– Vi genomförde den här undersökningen för att förbättra vår plattform, för att minimera det dåliga och maximera det goda och för att proaktivt identifiera var vi kan förbättra oss, sade hon.

Men budskapet från politikerna var tydligt – Instagram bör inte skapa en app för barn. 

En talesperson från Meta säger dock till The New York Times att de fortsatt kommer utveckla ”säkra och åldersanpassade upplevelser för tonåringar”, även om Pavni Diwanji nu lämnar. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev