tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Meta börjar ta betalt för verifiering också i USA

Publicerad: 21 mars 2023, 06:30

Verifieringsprogrammet ”Meta Verified” kommer till USA.

Foto: Janne Næss

USA är nästa land ut för Metas betalprenumeration ”Meta Verified” som garanterar användarnas autencitet.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagMeta

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Australien och Nya Zeeland var de första två länderna där Meta för en dryg månad sedan började ta betalt för användarverifiering. Nu är det USA:s tur, skriver Reuters. 

För 11.99 dollar i månaden via webben eller 14.99 dollar via mobilen får de användare som tecknar abonnemanget, som går under namnet ”Meta Verified”, en blå verifieringssymbol på sin profil. Denna är en bekräftelse från Facebook på att sidan eller profilen är autentisk. Dessutom ingår en form av skydd mot falska profiler i prenumerationen samt generös tillgång till kundservice, enligt Techcrunch.

Alla som uppfyller Metas särskilda konto- och behörighetskrav kan ansöka om att ansluta till programmet. I skrivande stund är det dock väntetid. Huruvida Meta Verified kommer att bli aktuellt på fler marknader är i dagsläget oklart.

Efter att Elon Musk tagit över Twitter har han hunnit skrota plattformens verfikationssystem för att i stället kräva att användare som vill få sin identitet bekräftad ansluta sig till premiumtjänsten Twitter Blue.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev