lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Messenger börjar flagga vid skärmdumpar

Publicerad: 28 januari 2022, 12:40

Foto: CS

För att öka tryggheten för den som använder krypterade chattar i Messenger kommer Facebook framöver att varna när användarna tar skärmdumpar.

Ämnen i artikeln:

FacebookMeta

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Meta, före detta Facebook, planerar flera förändringar för de som använder kommunikationstjänsten Messenger i så kallat ”vanish mode”. En av dem är en säkerhetsåtgärd som innebär att man börjar varna i de fall personer tar skärmdumpar i krypterade chattar där meddelandena ska försvinna efter en given tid. En liknande funktion finns i dag hos Snapchat.

Skälet till att Meta rullar ut funktionen är att man vill öka tryggheten för de som har valt att kommunicera säkert genom krypterade vägar.

I en bloggpost om förändringen, som citeras av Trusted Reviews, framhåller Meta vikten av säkerhet och integritet i kommunikationen.

– End-to-end-kryptering skyddar dig och dina data från hackare, brottslingar och andra nyfikna ögon. Vi hoppas att dessa funktioner höjer din privata meddelandeupplevelse när vi fortsätter att förbättra dina krypterade konversationer med vänner och familj.

End-to-end-kryptering är i dag i betafas, men Meta förväntas rulla ut möjligheten brett under 2023.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev