lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mentor Media väljer Washington Posts publiceringssystem

Publicerad: 2 juni 2021, 13:57

Norska Mentor Medier blir Washington Posts ”Arc EX” första nordiska kund.

Washington Posts egenutvecklade publiceringssystem ”Arc EX” har sedan tidigare gått på export, men nu får de sin första skandinaviska kund i Mentor Medier.

Ämnen i artikeln:

MetroDirektpressDagenMentor Medier

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Norska Mentor Medier, som bland annat äger svenska Dagen och Liber, implementerar Washington Posts egenutvecklade publiceringssystem ”Arc EX”.

En roll i det hela spelar också det Linköpingsbaserade företaget Roxen, vars medieplattformar bland annat har använts av Direktpress och Metro. I detta fall integreras Roxens print-modul med Washington Posts Arc.

Arc XP och Roxen har samarbetat även i tidigare projekt, berättar Matt Monahan, VP of Products på Arc XP, i ett pressmeddelande.

– Roxen har ett väldigt användarvänligt system och deras syn på print som en kanal bland andra kanaler rimmar väl med hur Arc XP fungerar. När en Arc-användare färdigställer en text kan de välja att sända den till webb, sociala medier eller print. I det sammanhanget passar Roxen mycket bra, säger han.

I samband med att Mentor Medier nu går över till Arc och Roxen kommer mediehuset också att förändra sitt arbetssätt och framöver tillämpa ”digital first”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev