Ment förlorade mot småföretagare     

2009-11-17 08:46  

Vaxholmsföretagare fick rätt mot det kritiserade företaget Ment Månadens Entrepreneur.

Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om Ment och företagets kritiserade försäljningsmetoder.

Många företagare menar att de aldrig uppfattat att de lagt en beställning.

 – De är sådana lurendrejare och skojare. Jag blir så arg, berättade Kerstin Wallin, vd och ägare av Essingemäklarna Wallin & Co, nyligen för Dagensmedia.se.

Flera gånger har Ment tvingats gå till domstol för att få ut sina pengar – och bara i Stockholmsområdet har tiotals företagare under 2008 och 2009 bestridit fakturorna från Ment.

Det gjorde även familjeföretaget Fixarna i Vaxholm, då ägaren Per Svebeck anser sig lurad av företaget på en faktura på 5 450 kronor.

De flesta fallen slutar med förlikning eller med att företagen betalar eftersom de är rädda för att få betalningsanmärkning, enligt Svensk Handels säkerthetschef Dick Malmlund, som SvD talat med.

Men Per Svebeck tog det hela vägen - och vann.

Ments vd Meraj Syed säger till tidningen att han inte hunnit läsa domen och att han inte vill kommentera den. Angående kritiken mot företagets försäljningsmetoder säger han:

– Vissa kunder har ju svårt att betala för sig. Det handlar ju inte om att våra försäljningsmetoder ligger till grund för det. De kan ha ekonomiska problem, de kanske är dåliga betalare.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt