fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Meg korar Göteborgs Starcraft 2-mästare

Publicerad: 28 februari 2012, 08:02

Mediedagarna i Göteborg samlar inte bara allmänheten och branschens aktörer. På mässan ska också Göteborgs bästa Starcraft 2-spelare koras.

Ämnen i artikeln:

Meg

DT

Dante Thomsen


E-sport, tävlingar i datorspel, har i sin tur blivit en publiksport stor nog att fylla arenor och livesändningar med hundratusentals tittare.

Nu kommer den nya e-sportturneringen GBG Esport Open till Mediedagarna i Göteborg. Under finalen, som går av stapeln på mässan, tävlar åtta spelare om att vinna titeln som Göteborgs bästa Starcraft 2-spelare.

– På Mediedagarna samlar vi alla delar av media och vi är glada över att GBG Esport Open har sin final hos oss, säger Åsa Bernlo på Mediedagarna i ett pressmeddelande.

Matcherna under Mediedagarna kommer att spelas inför publik, med storbildsskärm och kommentatorer. Finalerna sänds även live över Internet.

Sponsrar GBG Open Esport gör bland annat Bredband2, IT Gymnasiet i Götenorg och NTI Gymnasiet.

Mediedagarna går av stapeln i Göteborg den 8-9 mars och anordnas av Bok & Bibliotek i samarbete med bland andra Dagens Media. Tanken är att mässan ska bli en mötesplats både för branschens aktörer och för allmänheten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev