Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Meg korar Göteborgs Starcraft 2-mästare

Mediedagarna i Göteborg samlar inte bara allmänheten och branschens aktörer. På mässan ska också Göteborgs bästa Starcraft 2-spelare koras.

Dante Thomsen


Publicerad: 28 Februari 2012, 08:02
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:31

Ämnen i artikeln:

Meg

E-sport, tävlingar i datorspel, har i sin tur blivit en publiksport stor nog att fylla arenor och livesändningar med hundratusentals tittare.

Nu kommer den nya e-sportturneringen GBG Esport Open till Mediedagarna i Göteborg. Under finalen, som går av stapeln på mässan, tävlar åtta spelare om att vinna titeln som Göteborgs bästa Starcraft 2-spelare.

– På Mediedagarna samlar vi alla delar av media och vi är glada över att GBG Esport Open har sin final hos oss, säger Åsa Bernlo på Mediedagarna i ett pressmeddelande.

Matcherna under Mediedagarna kommer att spelas inför publik, med storbildsskärm och kommentatorer. Finalerna sänds även live över Internet.

Sponsrar GBG Open Esport gör bland annat Bredband2, IT Gymnasiet i Götenorg och NTI Gymnasiet.

Mediedagarna går av stapeln i Göteborg den 8-9 mars och anordnas av Bok & Bibliotek i samarbete med bland andra Dagens Media. Tanken är att mässan ska bli en mötesplats både för branschens aktörer och för allmänheten.

Ämnen i artikeln:

Meg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.