Medier rasar mot Modernatider

2011-03-08 14:13  

Modernatider.com stjäl systematiskt andra mediers texter. Nu kräver flera medier – bland andra E24 – att tjuvandet omedelbart upphör.

Som dagensmedia.se berättat tidigare i dag har modernatider.com sedan en tid tillbaka publicerat material tillhörande andra sajter.

Flera medier har redan tagit kontakt med sajtens ansvariga, som tvingats ta bort de aktuella artiklarna.

En av dessa är ekonomi- och analyssajten Morning Star som, efter ett tips om att artikeln "Medicin lockar inte heller" återpublicerats på modernatider.com, tagit kontakt med chefredaktör Mattias Liendeborg.

I mejlet hotade Morning Star med att vidta rättsliga åtgärder. Kort därefter försvann artikeln från sajten.

– Det är häpnadsväckande att man kan ha så dålig koll på vilka regler som gäller. Jag har inte pratat med dem själv, men jag har svårt att tro att man kan vara så okunnig, säger Jonas Lindmark, redaktör och ansvarig utgivare på Morning Star.

Han berättar vidare att de framöver kommer att hålla koll på sajten, för att förhindra att det upprepas.

Även E24 har bestulits. Men när dagensmedia.se ringer upp Per Lundsjö, chefredaktör på E24, har han inte hört talas om modernatider.com.

– Det låter ju sjukt, säger han och betonar att sajten inte fått tillåtelse att använda E24:s artiklar.

Kommer ni att agera?

– Jag kommer väl att ringa och säga åt dem att sluta. Vi kommer nog inte vidta några rättsliga åtgärder, men bara om de stoppar på en gång.

Ardalan Samimi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt