Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Medieprofiler till nyhetsapp

Publicerad: 20 Maj 2016, 11:33
Uppdaterad: 20 Maj 2016, 11:37

Svenskutvecklade appen Squid siktar in sig på Europa och ger plats i styrelsen åt en rad medieprofiler.


Ämnen i artikeln:

MTGZodiakDagens Nyheter

Squid är en svenskutvecklad app med syftet att få unga att intressera sig förnyheter.  Appen lanserades nyligen i Italien, Frankrike och Polen, och ska enligt Squid den senaste veckan ha varit den mest nedladdade nyhetsappen i Italien.

Nu siktar man in sig på fler marknader i Europa, och för att stötta den fortsatta expansionen har 3:s tidigare vd Nicholas Högberg, tillsammans med medieprofilerna Patrick Svensk, tidigare Zodiak och MTG, och Joachim Berner, tidigare bland annat vd och chefredaktör för Dagens Nyheter, engagerats i styrelsearbetet.

I appen kan användaren klicka i sina intresseområden och sedan få matchande innehåll från nyhetssajter och bloggar snyggt förpackade direkt i mobilen.

– Vår mediekonsumtion har förändrats dramatiskt på senare tid, särskilt bland unga. Squid kan fylla en viktig funktion som länk mellan den unga generationens mobila beteende och nyhetsmedia. Vi är oerhört glada för att Patrick, Nicholas och Joachim tror på och kan hjälpa Squid att ta den platsen i det nya medielandskapet, säger Johan Othelius, vd för Squid, i ett pressmeddelande.

Squid finns idag tillgänglig via App-store och Google Play i Polen, Italien och Frankrike.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGZodiakDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.