Mediebilden efter "Oprah for president"

2018-01-10 10:13  
Oprah Winfrey. Foto: Skärmbild från Oprah Winfreys tal under Golden Globe-galan 2018.

Tv-profilen populärast på sociala medier de senaste dagarna, enligt Meltwater.

Skådespelaren och tv-mogulen Oprah Winfrey tog under årets Golden Globe-gala emot hederspriset Cecil B DeMille Award för sina insatser inom underhållningsindustrin. Men i efterhand har det inte varit hennes bejublade metoo-tal som fått de största rubrikerna.

Efter hennes tal på Golden Globe-galan har flera röster höjts för att tv-stjärnan ska ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2020. Röster som fick vatten på sin kvarn efter att två vänner till Oprah Winfrey ska ha uppgett för tv-bolaget CNN att tv-profilen "funderar aktivt" på att kandidera till presidentposten.

Ryktena om hennes framtida presidentkarriär har gett eko runt om i världen. Inte minst på sociala medier. Enligt statistik från omvärldsbevakningsföretaget Meltwater har Oprah Winfrey synts i 323 303 inlägg i olika sociala kanaler de senaste dagarna (mellan den 2 januari till 8 januari).

Meltwaters statistik visar även att hon är det mest förekommande namnet eller ordet på sociala medier under de senaste dygnen.

– Många diskuterar huruvida Oprah skulle bli en bra president och 43 procent av inläggen har en positiv karaktär, säger Sophie Hedestad, marknadschef på Meltwater, till Dagens Media, och konstaterar också att USA "givetvis är det land där det skrivit mest flitig".

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt