Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mediavision: 520 000 hushåll har streaming-tjänst

Publicerad: 31 Oktober 2013, 09:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

Enligt Mediavisions senaste undersökning kommer tv via internet fortsätta öka.


Allt fler i Sverige använder internet för att titta på tv och många har skaffat betal-tjänster. Enligt Mediavisions senaste undersökning har tillväxten ökat 200 procent under det senaste året, sedan amerikanska Netflix gjorde sitt intåg på den svenska marknaden.

Även andra aktörer växer. Såväl Viaplay, Voddler, Magine, HBO Nordic och tv-kanalernas Play -tjänster har fler kunder idag än vad de hade för ett år sedan, enligt undersökningen.

I det nyss avslutade tredje kvartalet hade i snitt 520 000 hushåll någon form av streaming-abonnemang.

Baserat på konsumentens inköpsplaner, förväntas tillväxten fortsätta. Om ett år skulle detta betyda att 20 procent av hushållen i Sverige prenumererar på en streamingtjänst, eller cirka 850 000 hushåll. Det innebär en ökning med 60 procent fram till tredje kvartalet 2014.

– Den kraftiga tillväxten visar att marknaden för tv via internet är långt ifrån mättad. Även om prognoser innehåller en hel del osäkerheter, så är konsumentintresset fortsatt högt. Penetrationsnivån ligger idag till och med över vad konsumenterna trodde för ett år sedan, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision.

 

 

Gustav Thunander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.