Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mediatrender relanseras som app

Publicerad: 27 Mars 2013, 07:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:51

Idag är det nypremiär för affärsnyhetstjänsten Mediatrender – nu i form av en renodlad mobilapp.


Affärsnyhetstjänsten Mediatrender riktar sig till beslutsfattare inom mediebranschen och startades 1988 av Åke Bergman.

Under årens lopp har tjänsten följt den tekniska utvecklingen och har funnits på en rad olika plattformar, däribland print och fax samt en kort sejour på Facebook.

Efter ett upphåll på omkring ett år är det dags igen. Den här gången lanseras tjänsten som en renodlad mobilapp.

Redaktionen för nya Mediatrender kommer att ledas av Gunnar Loxdal i rollen som publisher. Julia Lundin blir reporter medan Åke Bergman tar rollen som senior reporter.

Arbetet mellan Åke Bergman och Gunnar Loxdal startade för drygt ett år sedan. Då diskuterade man möjligheten att ge ut nya Mediatrender i print eller i form av en sajt. Istället blev det en mobilapp – troligen Sveriges första renodlade affärsnyhetstjänst i mobilformat.

– Det är där vi tror att framtiden finns. Den mobila världen växer väldigt snabbt. Vår tjänst riktar sig nästan uteslutande till mediechefer, och de är alltid på språng. Därför är det praktiskt att vi finns i mobilen, säger Åke Bergman till dagensmedia.se.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.