Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mediapilot byter vd

Publicerad: 18 augusti 2011, 07:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Margareta Ternell lämnar vd-stolen på Mediapilot efter ett drygt år. Martin Wettergren går in som nygammal vd.


Ämnen i artikeln:

Mediapilot

Martin Wettergren, grundaren av analysföretaget Mediapilot, lämnade över vd-skapet i Sverige till Margareta Ternell för cirka ett år sedan, för att istället driva Mediapilots nordiska expansion. Nu lämnar Marareta Ternell bolaget.

– Jag har varit internationell vd för ägarbolaget på våra olika marknader och nu kliver jag tillbaka och tar Margaretas roll i Sverige, säger Martin Wettergren.

Varför blev det bara ett år som vd för Margareta Ternell?

– Margareta anställdes för att utveckla kundsidan och hon har gjort ett fantastiskt jobb. Jag är entreprenör medan hon har en helt annan bakgrund. Hon har lyft vår analyssida på ett föredömligt sätt.  

Så hon har inte fått sparken?

– Absolut inte. Förra året gjorde vi ett rekordår och under det här året ligger vi 25 procent bättre till än föregående år. Vi är jättenöjda med det hon har presterat. Nu är jag riktigt sugen på att ta mig an Sverige igen.

Går du in som permanent vd?

– Jag är vd tills vidare men vi har ingen stress att rekrytera. Vi är betydligt större idag än förra året då jag gav mig av för att starta upp Norge. Vi får se vad som händer framöver men det är viktigt att hela tiden fortsätta utvecklas. 

Margareta Ternell säger:

– Mitt uppdrag var att höja kvaliteten på analysen, strukturera kontoret och jobba med pr för att göra oss mer kända. Nu är alla de delarna på plats och Mediapilot går mer in i en fas av sälj- och produktutveckling. Då kändes det som ett bra tillfälle att sluta.

Vad ska du göra nu?

– Jag vill jobba med de frågorna som jag tycker är roliga, de som jag har genomfört på Mediapilot, och jag har en del saker på gång men ingenting är klart.   

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Mediapilot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News