Mediact i rekonstruktion

2011-07-15 15:32  

Säljbolaget Mediact har lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion.

Ärendet kom in till tingsrätten den 13 juli. Enligt det senaste bokslutet – för 2009 – omsatte Mediact 16 miljoner kronor och redovisade en förlust på 2 miljoner kronor. Då hade man nio anställda.

Mediact drogs under 2010 med flera stora skulder, både till staten och till privata företag. Den 1 juli var skuldsaldot strax över 50 000 kronor, enligt kreditupplysningstjänsten Creditsafe.

Mediact agerar säljbolag åt sajter som yahoo.se, spel.se och styleroom.se.

Samtidigt har uppdragsgivaren Produktion203, som driver sajter som allaannonser.se, hittarecept.se och matklubben.se, valt att ta hem annonsförsäljningen, uppger man i ett pressmeddelande.

I samband med det startar Produktion203 ett säljbolag, 203 Media, som ska sköta all annonsförsäljning på de egna sajterna. Produktion203 har fordringar på Mediaact på närmare 900 000 kronor, enligt egna uppgifter.

I augusti tappade Mediact säljuppdraget för den Stampenägda skönhetssajten devote.se.

Dagensmedia.se har sökt Mediacts vd Jörgen Falk.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt