Mediacom tar digitalchef från Spanien

2016-10-18 15:55  
Anders Löfgren, ny digitalchef på Mediacom.

Anders Löfgren från Mediacom i Spanien blir ny digitalchef på Mediacom. "En drömrekrytering", säger vd:n Joachim Nordlind.

Anders Löfgren kommer närmast från Mediacom i Spanien där han global digital lead för bilföretaget Seat.

Innan dess har han bland annat drivit eget e-handelsföretag och jobbat med digital marknadsföring på Vattenfall.

Nu flyttar han hem till Sverige för att bli högsta digitalchef, eller chief digital officer, på Mediacom, med ansvar att leda Mediacoms digitala specialister.

– Anders är en drömrekrytering för det uppdrag som väntar på honom när han nu flyttar hem med familjen, säger Joachim Nordlind VD på Mediacom, i ett pressmeddelande.

Rollen som chief digital officer är ny och Anders Löfgern kommer att ingå i den svenska ledningsgruppen.

Under sig har han digitalcheferna Lotta Billing och Jacob Ottosson som leder var sitt team av digitalspecialister.

– Det främsta jag tar med mig från tre år i Barcelona är hur de lyckats bygga upp Mobile World Congress. Det finns oerhört mycket att göra inom det mobila och koppla ihop det med programmatiska köp, dynamiska banners och native advertising. Där har Sverige som marknad faktiskt blivit omsprungna av marknader som till exempel USA och Tyskland och den luckan hoppas jag täppa till, säger Anders Löfgren i pressmeddelandet.

Han börjar den 1 december.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt