fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Medgrundaren: ”Det är dags att bryta upp Facebook”

Publicerad: 10 maj 2019, 06:27

Jag är arg över att hans fokus på tillväxt ledde honom till att offra säkerhet och civilitet för klick”, skriver Chris Hughes.

Foto: Skärmdump The New York Times

Plattformen har växt sig alltför mäktig och måste brytas upp, skriver Facebooks medgrundare Chris Hughes i The New York Times.

Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I en text publicerade i The New York Times söndagsupplaga, som också publicerats i videoform, riktar Facebooks medgrundare Chris Hughes kritik mot Mark Zuckerberg, rapporterar Adage

Även om Chris Hughes skriver att Mark Zuckerberg är en god och snäll person så menar han att Mark Zuckerbergs inflytande går långt bortom det inflytande andra personer har inom den privata sektorn och att han måste hållas ansvarig av regeringen.

Företaget har växt sig alltför mäktigt och utgör ett hot mot både demokrati, ekonomin och integriteten, menar Chris Hughes.  

”Jag är arg över att hans fokus på tillväxt ledde honom till att offra säkerhet och civilitet för klick. Jag är besviken på mig själv och det tidiga Facebook-teamet för att inte ha tänkt mer på hur nyhetsflödesalgoritmer kan förändra vår kultur, influera val och få nationalistiska ledare att få inflytande. Och jag är orolig över att Mark har omringat sig själv med ett team som förstärker hans övertygelser istället för att utmana dem”. 

Vidare skriver han att Mark Zuckerbergs makt och kontroll över det som sägs är det mest problematiska. 

”Det finns inget prejudikat för hans förmåga att övervaka, organisera och till och med censurera två miljarder människors konversation.” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev