Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

McDonalds bekräftar samarbete med Pokémon Go

Publicerad: 22 juli 2016, 07:03
Uppdaterad: 22 juli 2016, 07:05

De första sponsrade platserna i Pokémon Go bekräftas och det efterlängtade spelet släpps i Japan.


Ämnen i artikeln:

McDonalds

Tidigare har Dagens Media berättat om ryktena kring ett samarbete mellan McDonalds och Pokémon Go, men fram tills nyligen har ryktena inte bekräftats av varken McDonalds eller företagen bakom spelet.

Nu bekräftar McDonalds Japan ryktena om att de är det första företaget att köpa sponsrade platser i succéspelet Pokémon Go. Enligt Bloomberg ska japanska McDonalds ha kommenterat de senaste dagarnas spekulationer i ett meddelande på deras webb.

Lanseringen av spelet i Japan skulle ha skett redan i onsdags men sköts upp efter att ett internt mejl läckt ut till allmänheten. På grund av den uppståndelse som mejlet skapade hos allmänheten var man rädd för att servrarna inte skulle klara av alla nya ivriga Pokémonspelare.

Men nu har spelet till slut släppts även i Japan, enligt Techcrunch. Det gör landet till det första att ha utmarkerade sponsorplatser i spelet.

Sponsringen i Japan innebär att matkedjan har köpt upp 3000 platser, så kallade "gym" i spelet. Till gymmen kommer spelare för att tävla med varandra och överta andras gym, vilket antagligen kommer göra att människor flockas runt hamburgekedjan McDonalds.

Troligen kommer liknande sponsoravtal att slutas inom en snar framtid, enligt Techcrunch.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

McDonalds

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev