söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mattias Fyrenius lämnar TV4

Publicerad: 17 augusti 2010, 11:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

UPPDATERAD. Mattias Fyrenius, chef för TV4 Nya Medier, går till bokbranschen.

Ämnen i artikeln:

TV4

FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Mattias Fyrenius har tackat ja till tjänsten som strategi- och utvecklingsdirektör på KF Media, som rymmer bland annat Norstedts, Bokus och Akademibokhandeln.

– Dels tycker jag att bokbranschen står inför en del stora frågeställningar som känns väldigt roliga, säger Mattias Fyrenius till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Hur kommer folk att läsa böcker? Vad kommer de att läsa? Vad är egentligen en bok? Hur kan man utveckla boken som sådan och försäljningen av böcker? Och kanske framförallt hur kan man utveckla nya verksamheter utifrån den bas som KF har idag?

Mattias Fyrenius berättar att hans beslut också grundar sig på ett starkt bokintresse.

– Jag har ett synnerligen stort bokhjärta som klappar intensivt. Jag tycker oerhört mycket om böcker i många olika former.

Hur känns det att lämna TV4 efter 4,5 år?

– Det är många starka känslor. Å ena sidan är jag glad över det nya jobbet, å andra sidan är TV4 en fantastisk arbetsplats som jag kommer att sakna. Det är ett hus som är fullt av extremt roliga, smarta och häftiga personer.

– Jag kommer att sakna gänget på TV4 Nya Medier och det som vi har gjort. Det har inte varit en enkel eller rak resa, men jäklar vad vi har slitit. Nu är vi uppe på en bra lönsamhetsnivå och mycket funkar bra, även om det absolut inte är färdigt.

Mattias Fyrenius lämnar TV4 någonstans vid månadsskiftet september/oktober. Han tillträder sin nya tjänst före jul.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev