Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mats Rönne till IAB

Publicerad: 3 September 2009, 11:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

IAB anlitar Mats Rönne som konsult för att utveckla den svenska verksamheten.


IAB, Internet Advertisning Bureau, har sedan början av året varit på jakt efter en vd för den svenska verksamheten men utan att kunna presentera något namn. Nu ändrar organisationen fokus och skjuter jakten på vd på framtiden. Istället inleds ett affärsutvecklingssamarbete tillsammans med Mats Rönne.

– Vi ser att han har relevant erfarenhet från tidigare uppdrag på marknadssidan, internationell erfarenhet och kunskaper från arbete med liknande uppdrag, säger Johanna Johansson, ordförande för IAB Sverige.

Mats Rönne har tidigare varit varumärkeschef och europeisk mediechef på Elektrolux, ett uppdrag han lämnade i slutet av förra året. Han har också varit ordförande för Sveriges Annonsörer. Hans uppdrag för IAB ska dock inte ses som ett substitut för den saknade vd:n.

– Vi inleder inte detta samarbete istället för att tillsätta en vd, men vi har omvärderat våra behov av vilken typ av operativ resurs vi behöver. Det arbete som Mats Rönne ska utföra är det som är viktigast just nu, säger Johanna Johansson.

Hans uppdrag blir att bygga upp uppverksamheten mot medlemmar och utveckla medlemserbjudandet och samarbetet med IAB:s systerorganisationer i övriga Europa.

– När tiden är mogen kommer vi att tillsätta en vd, men det är inte fokus just nu, säger Johanna Johansson.

I dag har IAB Sverige ett 20-tal medlemmar, framför allt från leverantörsidan.

– Internationellt har IAB ungefär 40 procent annonsörer som medlemmar och vi vill absolut ha in fler annonsörer även i Sverige.

Dagensmedia.se har sökt Mats Rönne.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.