tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mathias Lühr till Fotbolldirekt

Publicerad: 13 mars 2020, 14:02

Den tidigare Expressenmedarbetaren Mathias Lühr återvänder till mediebranschen för att bli chefredaktör för Fotbolldirekt. ”Vi ska bli en mer nationell sajt”, säger han till Dagens Media.


Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Mitt under coronaturbulensen tillträder Mathias Lühr som ny chefredaktör för Fotbolldirekt, efter att tidigare ha varit krönikor på fotbollssajten. 

– Det är så roligt att vara tillbaka i gemet igen, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Jag har hela tiden haft en bra känsla kring Fotbolldirekt, både för redaktionen och också visionen att vilja göra mycket mer för sajten. 

Mathias Lühr slutade på Expressen 2017 efter hela 17 år på tidningen, efter det har han bland annat arbetat som pr- och kommunikationschef på Solidsport. 

Den närmsta tiden kommer det största fokuset att ligga på att hantera hur coronautbrottet påverkar fotbollssverige och redaktionens arbete. 

– Vi hade kanske lite andra planer innan de senaste kaotiska dagarna. Så gäller det att rida ut den här stormen innan vi tar sats för att bygga mer, större och bättre, säger Mathias Lühr och fortsätter:

– Vi skriver ju om fotbollsmatcher och spelas det inga fotbollsmatcher har vi inte så rasade mycket att skriva om. Vi kommer heller inte nära inpå lagen, allt fler lag stänger ned så att man inte kan träffa dem. Just nu talas det även om att fotbolls-EM kan komma att skjutas fram till 2021. En hel del talar också för att fotbollsallsvenskan kommer skjutas upp, oklart hur länge. 

Hur hårt drabbas Fotbolldirekt ekonomiskt av detta?

– Jag tror att alla drabbas hårt ekonomiskt. Det är en riktig tuff och oväntad smäll där man måste fatta tuffa beslut väldigt snabbt. Men just nu ser jag ingen oro för vår överlevnad.

Fotbolldirekt har i dag en redaktion på fyra heltidsanställda, till det har man även knutit till sig krönikörer och frilansare. Förra året rekryterades exempelvis sportjournalisten Patrick Ekwall.

De största intäkterna består av annonser men planen är att växla upp läsarintäkterna.

– Vi jobbar allt mer med premiuminnehåll och vi har märkt att det finns ett ganska stort intresse för vår premiumtjänst också. Det är givetvis en del som jag kommer arbeta hårt för att utveckla. 

Bortsett från att hantera coronaviruset just nu och säkert en tid framöver, hur ser strategin framåt ut?

– Vi har en bred strategi och många olika tankar men en av de tydligaste strategierna är att vi ska bli en mer nationell sajt. Vi har varit lite väl 08-fokuserade, vilket inte är så konstigt eftersom sajten grundades i Stockholm, men i det vill vi bredda oss. Där har vi krönikörer som Patrick Ekwall som har ett vansinnigt bra perspektiv på svensk fotboll. 

Vad ska bli absolut roligast med att vara chefredaktör för just Fotbolldirekt?

– För det första älskar jag jobbet, att arbeta inom media och nära fotbollen. Jag arbetade på Expressen i 17 år på Expressen och det är en del som jag har saknat. På något sätt högg man av en bit av sig själv när man klev in i en annan bransch, även om det har varit enormt utvecklande också. Men att vara tillbaka, känna pulsen och dessutom veta att det finns ambitioner och resurser att göra Fotbolldirekt mycket bättre – det är spännande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev