Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Massavhopp från Spotifys HR-avdelning

Publicerad: 12 juli 2016, 10:24
Uppdaterad: 26 juli 2016, 07:28

Utfrysningar, maktkamper och sjukskrivningar på grund av arbetsklimatet präglar Spotifys HR-avdelning, skriver Breakit.


Ämnen i artikeln:

SpotifyBreakit

Spotifys HR-avdelning har under de senaste åren präglats av ett stort internt missnöje, avslöjar Breakit idag. Utfrysningar, maktkamper och sjukskrivningar på grund av arbetsklimatet har förekommit, enligt en lång rad källor till sajten.

Det samtidigt som bolagets hyllats för att ligga i framkant vad gäller personalpolitiken, bland annat sedan förra året då man införde fullt betald föräldraledighet.

"Jag älskar Spotify och techteamet fungerar fantastiskt bra. Men på HR-sidan har den hårda toppstyrningen skapat en rädsla. Man har fått höra att det finns massor av personer som vill ha ens jobb, och att man kan börja jobba någon annanstans om det inte passar", säger en källa till Breakit.

Källorna består av både tidigare och nuvarande anställda på Spotify i Sverige och USA.

Man har även tagit del av ett läckt protokoll från en av bolagets medarbetarundersökningar, som bland annat visar att ett stort antal medarbetare försvann under 2015. De vittnar om sjukskrivningar som följd av Spotifys snabba tillväxt, där rekryterare och HR-personal stundtals pressats hårt i arbetet med att tillsätta nya personal i bolaget.

Flera av Breakits uppgiftslämnare pekar på ett stort missnöje med HR-chefen Katarina Bergs ledarskap som en förklaring bakom missnöjet. Hon väljer att svara i ett mejl:

"Jag klev in som global HR-chef i oktober 2013 och ansvarar för sex avdelningar. Vad som är glädjande och positivt är att den berörda avdelningen, som genomgått en rekonstruktion och vars resultat ni hänvisar till, nu är på samma nivå som eller något bättre än snittet inom hela bolaget enligt samma undersökning från januari 2016".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyBreakit

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev