fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Martin Ingemansson lämnar Meta

Publicerad: 10 maj 2023, 05:57

Foto: Tony Avelar

Nordenchefen Martin Ingemansson slutar på Meta efter 13 år. Hon blir hans efterträdare.

Ämnen i artikeln:

MetaFacebooksociala medier

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


För drygt sex månader sedan tog Nordenchefen Martin Ingemansson även över Sverige-ansvaret sedan Sam Rihani, som hade jobbat på Facebook sedan starten i Sverige, slutade. Men nu lämnar alltså även Martin Ingemansson bolaget. Också han var en av de först anställda på Facebook i Sverige.

I höstas aviserade Meta för första gången personalneddragningar. Alla rekryteringar skulle pausas, lediga tjänster skulle inte tillsättas och vissa team skulle omstruktureras för att minska kostnaderna.

I ett inlägg på Linkedin skriver Martin Ingemansson att han är privilegierad över att ha fått jobba med så många fantastiska människor runt om i världen, och att han “frodats” i Metas intensiva tempo.

Vad han ska göra härnäst berättar han dock inte: “Det ärliga svaret är att det är för tidigt att säga. Men som för många som började jobba inom tech tidigt och stannade länge har jag turen att ha friheten att ta en lång paus och andas ut efter vad som känns som 13 ultramaraton i rad”.

Martin Ingemansson ställer inte upp på några intervjuer, utan Meta hänvisar till hans inlägg på Linkedin.

Cecilia Sundström, nuvarande byrådirektör för Norden, får nu ytterligare ansvar och ska även leda både det svenska teamet och regionen.

LÄS ÄVEN: Sverigechefen lämnar efter 13 år – Sam Rihani om åren på Meta

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev