Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Martin Gelin: ”Techjättarna kan hjälpa Trump att krossa USA:s demokrati”

Publicerad: 7 Oktober 2020, 11:06

Förlorar Trump valet så tror många politiska veteraner i Washington att han kommer att ägna de tio veckor då en president sitter kvar efter valet åt att hetsa upp en våldsam opposition med hjälp av sociala plattformar, skriver Martin Gelin.

ANALYS. Om Donald Trump förlorar valet kan han använda sin enorma räckvidd i sociala medier till att hetsa fram våldsamma hämndaktioner mot demokrater, progressiva demonstranter och journalister. Techjättarna kunde ha gjort mer för att förhindra denna kris, skriver Martin Gelin.


Ämnen i artikeln:

Martin GelinFacebookDonald Trump

I början av den här sommaren försökte Donald Trump få fart i en valkampanj som insomnat under coronapandemin. Med ett stort evenemang i hjärtat av det konservativa USA – Tulsa,

Få hela storyn –

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.