Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Martin Gelin lämnar de rödgröna

Publicerad: 21 september 2010, 07:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

De rödgrönas kampanjledare för sociala medier lämnar sitt jobb.


Ämnen i artikeln:

Valet 2010SocialdemokraternaRödgröna

Valet är över - och kommunikatörerna som kallats in för valkampanjerna börjar leta efter nya jobb igen.

Igår stod det klart att Socialdemokraternas kommunikationschef Karin Pettersson lämnar partiet för Aftonbladets ledarsida, medan Kristdemokraternas kommunikationschef gick till Försvarsexportmyndigheten.

Nu lämnar även Martin Gelin, ansvarig för digitala kampanjer för de rödgröna, sitt jobb.

– Mitt kontrakt sträckte sig fram till valet. Nu ska jag tillbaka till USA och skriva lite, säger han till Dagensmedia.se.

Kan du gå tillbaka till att bli en vanlig journalist efter ditt jobb som spinndoktor på en valkampanj?

– Jag vet inte. Jag älskar att skriva och har saknat det lite. Nu ska jag se hur det funkar. Jag har alltid varit ganska tydlig med var jag står.

Hur ser du tillbaka på de rödgrönas webbkampanj?

– Jag tycker att vi har lyckats bygga upp ett engagemang. Vi hade 55 000 som använde vår Facebook-applikation och 120 000 såg Stellan Skarsgårds tal på Youtube.

De sociala medierna har floppat i valrörelsen, skrev Dagens Nyheter. Håller du med?

– De som journalister ofta gör är att ställa upp en kontrast mellan sociala medier och traditionella medier. Det är absurt. Gårdagens demonstration mot SD visar på kraften med sociala medier, en 17-åring uppmanar till demonstration på Facebook och tusentals kommer till Sergels Torg.

Det mest spännande som hänt i sociala medier i valet är, enligt Martin Gelin, hur väljarna kommunicerade med varandra inför valet.

Martin Gelin drev tidigare en USA-blogg på Svenska Dagbladet, en av flera uppdragsgivare han hade som frilansjournalist innan han plockades till de rödgrönas kampanjstab.

Även Hampus Brynolf, som var ansvarig för Socialdemokraternas aktiviteter i sociala medier, lämnar partiet efter valet.

– Mitt kontrakt går ut om någon vecka. Jag är tjänstledig från mitt jobb på Forum för Levande Historia, så jag går tillbaka dit. Om jag inte får något annat spännande erbjudande, säger Hampus Brynolf till Dagensmedia.se.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev