onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mark Zuckerberg ryter till mot Donald Trump

Publicerad: 28 september 2017, 06:57
Uppdaterad: 28 september 2017, 07:00

Facebooks vd Mark Zuckerberg försvarar sig mot Donald Trumps påstående om att plattformen alltid varit emot honom. Foto: Flickr

Techgiganterna kallas till förhör om rysk valpåverkan samtidigt som Mark Zuckerberg försvarar sig mot Donald Trumps påstående om plattformen.

Ämnen i artikeln:

FacebookDonald Trump

HF


Chefer från Facebook, Google och Twitter har kallats till utfrågning i amerikanska kongressen i samband med utredning om Rysslans påverkan i det amerikanska valet, skriver Reuters.

Dagens Media har tidigare rapporterat om att kongressen utreder hur mycket påverkan Facebookannonser – skapade av ryska trollfabriker – hade under valet 2016.

Cheferna för techbolagen är kallade till kongressen den första november för att delta i ett offentligt förhör. Syftet med förhöret är att vidare utreda hur Ryssland använde digitala verktyg och plattformar för att påverka valet.

I samband med att kongressen har börjat utreda vilken roll Facebook och de andra techgiganterna har att spela i Rysslands inblandning i valet twittrade Donald Trump följande i går onsdag:

 

Facebooks grundare Mark Zuckerberg var dock snabb med att svara på presidentens tweet och uttala sig om plattformens roll under valet.

"Trump säger att Facebook är emot honom. Liberaler säger att vi hjälpte Trump. Båda sidor är upprörda om idéer och innehåll som de inte gillar. Det är så en plattform för alla olika typer av idéer ser ut", skriver han.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev