Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mark Zuckerberg: ”Jag är ansvarig”

Publicerad: 11 April 2018, 07:05
Uppdaterad: 11 April 2018, 07:05

Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Foto: Flickr.

I sitt första anförande för kongressen tog Facebooks grundare Mark Zuckerberg ansvar för vad som hänt och uttryckte ånger.


Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

I går inleddes två dagars förhör av Facebooks vd Mark Zuckerberg i den amerikanska kongressen. Utfrågandet rör behandlingen av den data sociala medier-nätverket samlar in om sina användare.

Bakgrunden är att analysfirman Cambridge Analytica ska ha samlat in personuppgifter från upp emot 87 miljoner Facebook-användare. Dessa har sedan sålts vidare, bland annat till president Trumps valkampanj.

I det nära fem timmar långa förhöret på tisdagen sade Mark Zuckerberg att han är ansvarig och ledsen för vad som har hänt, rapporterar bland annat TT.

Han lovade att sociala medier-nätverket noggrant ska utreda hur det kunnat ske. Han medgav vidare att det var ett misstag att inte underrätta amerikanska konkurrens- och handelsmyndigheten FTC om läckan när den upptäcktes 2015.

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.