Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mark Zuckerberg bryter tystnaden – ber om ursäkt

Publicerad: 22 Mars 2018, 07:01
Uppdaterad: 22 Mars 2018, 07:13

Facebooks vd Mark Zuckerberg erkänner misstag i Cambridge Analytica-skandalen.


Ämnen i artikeln:

Mark ZuckerbergFacebook

Under onsdagskvällen amerikansk tid erkände Facebooks vd Mark Zuckerberg att sociala medieplattformen har begått misstag när det gäller skandalomsusade Cambridge Analytica. Erkännandet kom först i form av ett inlägg på Facebook.

"Jag är jätteledsen att det här har hänt", sade han senare i en intervju med amerikanska CNN . Intervjun är den första som Mark Zuckerberg har ställt upp på sedan skandalen briserade.

I inlägget förklarade Facebooks vd även att de kommer göra ändringar för att se till att personlig data skyddas. Han sade även att han gladeligen ställer upp på att vittna i kongressen om det är rätt sak att göra.

Även om Mark Zuckerberg bett om ursäkt och sagt att de ska göra allt för att skydda datan framöver, så är flera skribenter och analytiker skeptiska till Mark Zuckerbergs uttalanden.

BBC reporter Dave Lee skriver att han utläste en sak ur Mark Zuckerbergs Facebookinlägg: "Facebook är inte beredda på att ta på sig skulden för vad som har hänt".

Flera är även skeptiska till varför Facebook inte meddelade användarna redan 2014 att deras data hade samlats in på ett otillåtet sätt. Många ställer sig även fråga varför Facebook bara nöjde sig med att säga till Cambridge Analytica när de upptäckte den otillåtna datainsamlingen, istället för att kapa alla band till bolaget.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mark ZuckerbergFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.