onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mark Zuckerberg bemöter anklagelserna: ”Stämmer inte”

Publicerad: 6 oktober 2021, 06:39

”Kärnan i de här anklagelserna är idén om att vi prioriterar vinst framför säkerhet och välmående. Det stämmer helt enkelt inte”, skriver Mark Zuckerberg. (Bild från 2019) Foto: Mark Lennihan/AP/TT

I ett inlägg på Facebook går Mark Zuckerberg till motattack mot den senaste tidens anklagelser mot bolaget.

Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Det har stormat rejält kring Facebook sedan Wall Street Journal publicerat en serie av artiklar med allvarliga anklagelser mot sociala mediejätten. Artiklarna bygger på läckta dokument från visselblåsaren Frances Haugen

En av artiklarna bygger på dokument som avslöjar att Facebook sedan 2019 vetat om att Instagram varit skadligt för unga tjejer. Den läckta internundersökningen visar att Instagram förvärrar kroppsuppfattningen hos en av tre tonårstjejer. 

Granskningen har bland annat lett till att Facebooks grillats i senaten. Vd Mark Zuckerberg har inte bemött anklagelserna mot hans företag – fram till nu. 

I ett Facebookinlägg, publicerat kort efter att visselblåsaren Frances Haugen vittnat i senaten, skriver Mark Zuckerberg att det inte stämmer att de prioriterar vinst framför välmående. 

”Kärnan i de här anklagelserna är idén om att vi prioriterar vinst framför säkerhet och välmående. Det stämmer helt enkelt inte”, skriver han. 

Vidare skriver Mark Zuckerberg, och säkert fler, inte känner igen sig i den ”falska bild” som målas upp av bolaget. Han skriver även att flera av anklagelserna inte går ihop och nämner flertalet åtgärder och satsning som Facebook gör för att exempelvis motverka skadligt innehåll. 

Facebook-vd:n skriver även att han oroas över vad rapporteringen kommer leda till, att budskapet som förmedlas är att det är säkrare för bolag att inte undersöka hur de påverkar sin omgivning eftersom det kan hållas emot en.  

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Facebook är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev