Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Marica Finnsiö till Aftonbladet Mobil

Publicerad: 11 November 2010, 10:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Aftonbladet stärker upp på mobilsidan med mångåriga medarbetaren Marica Finnsiö. Hon ska jobba med tidningens featureerbjudanden för mobiler och läsplattor.


Ämnen i artikeln:

SportbladetAftonbladet.seIpadAftonbladet

Tjänsten är nyinrättad.

– Den här rekryteringen är en kraftfull förstärkning av vår satsning på de mobila plattformarna, säger Niklas Silow, chef för Aftonbladet mobil, i ett pressmeddelande.

Marica Finnsiö ska främst arbeta med att få ut Aftonbladets featurematerial i de mobila plattformarna, både i form av nyttotjänster och digitala magasin.

– Featureområdet är strategiskt viktigt för Aftonbladet och användarvänligt för läsarna. Vi tittar mycket på tjänster av nyttokaraktär och möjlighet att interagera med läsarna på mobila plattformar. Vi tittar också på olika möjligheter för magasin på läsplattor, säger hon till dagensmedia.se.

De första lanseringarna är på gång.

– Vi har några saker på gång som är riktigt spännande, som förhoppningsvis kommer att väcka ”wow-känslor” hos användarna, säger Marica Finnsiö.

Aftonbladet ska snart lansera Sportbladet i Ipad, ett av flera projekt som Marica Finnsiö ska jobba med.

– Med sin stora erfarenhet av kvällstidning, featurejournalistik och digitala kanaler är hon helt rätt för det här uppdraget, säger Jan Helin, Aftonbladets chefredaktör, i pressmeddelandet.

Niklas Silow fortsätter som chef för Aftonbladets mobila verksamhet.

Som dagensmedia.se kunde berätta tidigare i veckan så rullar snart Bonnier ut ett antal dagspresstitlar i Ipad.

Marica Finnsiö kom till Aftonbladet år 1991 och har hunnit vara, bland annat, redaktör för söndagsbilagan, biträdande nyhetschef, featurechef och - senast - utvecklingschef för printprodukten.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.