Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Marianne Rundström till News55

Marianne Rundström sade upp sig från SVT i protest – nu går hon till seniorsajten News55.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 23 Maj 2017, 11:58
Uppdaterad: 23 Maj 2017, 11:59

Ämnen i artikeln:

News55SVT

Marianne Rundström. Bild: Wikimedia commons

För bara några veckor sedan berättade "Gomorron Sverige"-programledaren Marianne Rundström, 66, att hon väljer att sluta på SVT efter 22 år.

Anledningen är att hon upplever att SVT inte värdesätter kunskap och erfarenhet, ett ämne hon även skrivit om i sin bok "Passé - De ofrivilliga pensionärerna" där hon berättar om den åldersdiskriminering som hon ser breda ut sig allt mer i Sverige.

Nu väljer Marianne Rundström att inleda ett samarbete med News55, som sedan starten för två år sedan utöver nyhetsbevakning med seniorfokus även knutit till sig ett antal krönikörer.

– Ingen annanstans får erfarenheten så stor plats som på News55 och det är ovärderligt för de tre miljoner som fortsätter ett alert liv efter 55. Efter ett helt yrkesliv i public services tjänst är det dags att pröva nya vingar. Det blir spännande att se hur ett nytt liv kan se ut när man startar på nytt efter 65. Mycket är osäkert men ett är helt säkert – och självklart: Att börja skriva för News55, säger Marianne Rundström i ett pressmeddelande om sitt nya uppdrag.

Utöver att skriva krönikor kommer Marianne Rundström även att medverka som föreläsare på News55:s seniormässor under hösten.

– Jag tycker att det är mycket roligt att Marianne vill skriva hos oss på News55 och delta på våra mässor. Marianne är en mycket kompetent journalist och dessutom väl insatt ifrågor som berör den erfarna delen av vår befolkning, säger News55:s medgrundare Artur Ringart i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln:

News55SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.