Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Marcus Birro tillbaka på Twitter: "Att få sparken är det bästa som hänt mig"

Publicerad: 27 april 2015, 10:21
Uppdaterad: 24 maj 2016, 11:34

Hallå där.. Marcus Birro, som hade 50 000 följare när han slutade twittra och som nu har gjort comeback med ett följarantal på 173 personer.


Ämnen i artikeln:

Marcus Birro

Hur många gånger har du slutat twittra för att börja igen?

– Jag har avslutat mitt Twitter-konto en enda gång, för cirka ett halvår sedan. Tidigare har jag pausat mitt konto efter att ha blivit mordhotad, säger Marcus Birro till Dagens Media.

Varför börjar du nu?

– Att vara författare och skribent handlar ju om kommunikation. Min tanke och förhoppning är att det borde gå att kommunicera anständigt också på Twitter.

Känns det konstigt att börja från början?

– Jag avslutade mitt förra konto eftersom det blev ett monster. Jag fick ta emot en störtflod av skit och mordhot och jag ville inte stå i den störtfloden. Då var det bättre att helt klippa och låta kontot dö. Det känns ärligt talat helt fantastiskt att börja från början. Att det är nytt och att alla de där följarna inte finns kvar är ett av skälen till att jag startade igen.

Tror du att du har varit saknad?

– Haha, nej inte ett dugg.

Du skriver att mycket har hänt med dig under tiden du har varit borta. Vad?

– Jag fick sparken överallt ifrån och det tog några månader innan jag upptäckte att det är det bästa som hänt mig. Jag har insett väldigt mycket om mig själv och jag var rädd för vem jag blivit i offentligheten. Ibland behöver man bli knuffad över en del trösklar för att faktiskt komma till nya insikter. Jag gav mig inte in i det här för att bli kompis med folk på Södermalm, utan för att skriva så bra och sant som möjligt. Det gör jag nu.

2001 släppte Marcus Birro boken "Kalashnikov".

– Jag har ju själv varit en hora och suttit och pratat skit i tv-sofforna. Jag kan inte bli oskuld igen men jag måste reagera mot kändishysterin, sa Marcus Birro till Aftonbladet då.

Varför gick du tillbaka till offentligheten efter "Kalashnikov"?

- Haha, minns du den? Tack. Mycket av det jag gjort har ju varit kul, som att skriva krönikor i Expressen, Kvällsöppet och vinna "På Spåret". Sedan tappade jag ju alla grepp under en tid. Men samtidigt är det ju ingen hemlighet att jag blivit jävligt hårt ansatt offentligt och ibland kan jag tycka att du och dina kollegor borde jagat hatarna.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Marcus Birro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.