Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Makabert våldtäktshot mot flera unga mediekvinnor

Publicerad: 8 augusti 2011, 07:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Flera unga kvinnor i mediesverige har mottagit ett makabert hotbrev av sexuell karaktär – som nu utreds av polis. Tidigare har Isabella "Blondinbella" Löwengrip och bloggaren Tyra Sjöstedt hotats. Nu har det obehagliga hotbrevet även nått Nöjesguidens chefredaktör Margret Atladottir.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripNöjesguidenBlondinbella

Det var i onsdags som Isabella Löwengrip först gick ut och berättade om det obscena hotbrevet, där en anonym person hotade att våldta och stycka henne.

Dagensmedia.se kan nu berätta att exakt samma hotbrev skickats till flera unga kvinnor i mediebranschen.

Tidigare har brevet skickats till modebloggaren Tyra Sjöstedt och nu även till Nöjesguidens chefredaktör Margret Atladottir.

Margret Atladottir säger att hon såg brevet först i lördags då hon varit bortrest hela juli.

– Först tyckte jag givetvis att det var jävligt obehagligt och äckligt. Men efter två sekunder kände jag igen det och kom på ganska snabbt att det var exakt samma brev som Isabella fått. Då kände jag mer att det var riktigt konstigt. Jag fattade att det var något lurt eftersom det var ett kedjebrev, säger Margret Atladottir till dagensmedia.se.

Hon berättar att hon fått flera hotbrev tidigare men att detta är det värsta hittills.

– Jag brukar nästan aldrig få brev hemskickade till mig men däremot händer det rätt så ofta att vi får hotbrev till redaktionen. Under våren har det varit rätt mycket rasister som har skrivit och är det adresserat till mig är det i 9 av 10 fall sexuella hot där de skriver att de vill tvångsligga med mig. Men innehållsmässigt är det här det västa jag har fått. Det är inte så vanligt att de skriver att de vill steka och äta mina kroppsdelar.

Trots det obehagliga innehållet i hotbrevet säger Margret Atladottir att hon inte låter hoten påverka hur hon lever sitt liv.

– I två tre sekunder tänkte jag instinktivt att jag kanske inte ska vara med på tv, lägga upp bilder på mig själv, tycka kontroversiella saker eller lägga mig i politiska diskussioner. Men sedan kände jag en ilska och tänkte att det är klart jag inte ska låta det här påverka mig. Även om det så klart är riktigt obehagligt. Det skulle nog alla tycka.

Enligt Margret Atladottir var brevet underskrivet med ett namn och en adress. Hon säger också att hon kommer polisanmäla händelsen.

– Jag vill inte gå in på för mycket detaljer eftersom att polisen kommer kopplas in. Det jag kan säga är att jag inte vet vem som skickat det.

I tidigare intervjuer har Isabella Löwengrip berättat att hon känner sig "livrädd" efter hotbreven.

– Det är jätte­obehagligt. Jag blir nervös när jag är i ett mörkt trapphus och när det är sent, säger hon till Expressen.

Tyra Sjöstedt skriver om hotbrevet i sin blogg:

"Det står vidriga saker och jag har nu anmält detta till polisen som tar det här på fullaste allvar och nu är brevet ivägskickat till polisstationen för att dom ska få fram fingeravtryck och DNA. Riktigt bra att polisen tar detta på fullt allvar och tar fingeravtryck och DNA, för jag hoppas att det här psykfallet kommer åka dit som in i helvete som försöker skrämma upp mig såhär! Läste att även Bella fått ett brev så det är förmodligen samma människa som skickat breven. Jag finner knappt några ord alltså".

Vet du mer om hotbreven? Maila oss på red@dagensmedia.se.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News