Majoriteten av kommunerna använder sociala medier

2010-11-23 12:32  

61 procent av Sveriges kommuner, landsting och regioner använder sociala medier i sitt arbete. Det visar en undersökning från Sveriges Kommuner och Landsting.

Många planerar också att använda sig av sociala medier framöver. Enbart 10 procent av kommunerna, landstingen och regionerna i undersökningen uppger att de inte kommer att använda sociala medier.

Facebook är mest populärt och används av 91 procent av de deltagande i studien, men även Youtube, Twitter och bloggar används. De två huvudsakliga användningsområdena är dialog med medborgarna och spridningen av nyheter. Många använder också sociala medier som ett omvärldsbevaknings- och rekryteringsverktyg.

Till grund för undersökningen ligger 223 webbenkäter och telefonintervjuer. Målgrupp var informations- och webbansvariga.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt