tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Magines tv-tjänst läggs ner i Sverige

Publicerad: 27 april 2017, 12:37
Uppdaterad: 27 april 2017, 14:33

Magine TV lägger ner sin svenska tv-tjänst. Pressbilder.

Magines svenska tv-tjänst skrotas efter år av tunga förluster.

Ämnen i artikeln:

Magine

MA

Mathias Asplund


Efter fyra år lägger streamingplattformen Magine ner den svenska delen av sin tv-tjänst och sajten magine.se. Bolaget har några tuffa år bakom sig med 691 miljoner kronor i förlust för 2014 och 2015, medan man omsatt 54 miljoner kronor under 2015.

Det var tänkt att Magine TV skulle samla flera olika svenska playkanaler på ett och samma ställe. Men man har hämmats av att inte lyckas knyta avtal med MTG och Sveriges största kommersiella tv-kanal TV4, enligt Ulrika Viklund, ansvarig för Magines konsumenttjänster.

– Utan TV4 och MTG har vi inte fått till den svenska tittarupplevelse som behövs för att lyckas fullt ut med den svenska tv-tjänsten, säger hon.

MTG och TV4 har istället satsat helt på sina egna streamingtjänster Viaplay och TV4 play.

Tv-tjänsten läggs ner, men Magine kommer att ha kvar sin filmuthyrningstjänst, Plejmo, som förvärvades 2015. I Sverige kommer man nu satsa mer på att erbjuda sin tekniklösning till andra innehållsdistributörer. Men i Tyskland går tv-tjänsten starkare.

– Vi ser en helt annan utveckling för Magine tv-tjänsten i Tyskland där vi har alla stora tv-kanaler. Med en stark positiv utveckling av Plejmo, och med nya svenska uppdrag som teknisk plattform åt andra operatörer är vi samtidigt glada att se att vi når framgång på vår svenska hemmamarknad även utan Magine TV Sverige, säger Ulrika Viklund.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev