Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mac World skrotar papperstidningen

Publicerad: 22 September 2014, 07:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Svenska Mac World, som ägs av IDG, lägger ner papperstidningen. Nu ska den digitala tidningen utvecklas.


Ämnen i artikeln:

IDG

Tidningen Mac World har funnits i Sverige i 28 år. Nu läggs pappersversionen ner. Tidningens chefredaktör Anna Müller menar att det är en naturlig utveckling.

– Det är flera som har gått den vägen, men våra läsare är ännu mer i framkant eftersom vi skriver om Ipad och Iphone och de använder de enheterna för att ta till sig innehållet i stället för döda träd, som vi skämtsamt brukar säga. vi har jättemycket läsare i våra digitala kanaler och vi vill följa med läsarna till dit de befinner sig, säger hon till Dagens Media.

Nedläggningen av papperstidningen kommer inte att innebära några nedskärningar på redaktionen, enligt Anna Müller.

– Självklart blir det billigare när man slipper tryckerikostnaderna, det är den stora besparingen. Redaktionellt ska vi ta in fler journalister i höst med mer material i form av rörlig bild. För läsarna tror jag inte att det kommer att bli en känsla av att vi bantar.

Det nya digitalmagasinet kommer nu att få en ny layout för att bli mer lättläst. Den interaktiva varianten av magasinet med filmer, ljud, bildspel och länkningar, kommer att finnas tillgänglig i Mac Worlds egna app. En digital version distribueras även via Qiozk och Readly.

– När vi beslutade oss för att ta det här steget ville vi också se till att utnyttja det digitala på bättre sätt. Vi har gjort en stor anpassning för att tidningen ska bli riktigt härlig att läsa.

Hur har reaktionerna från läsarna varit?

– Det här är ju värdigt färskt, men de flesta tycker att det känns som en naturlig utveckling. En del kanske blir ledsna också men då får vi ta det med dem. Det roliga är att vi kan locka nya läsare till en gammal produkt.

LÄS OCKSÅ: 

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.