Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

(M) betalade Stureplansbloggare

Publicerad: 16 september 2010, 06:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

Moderaterna har betalt fem bloggare för att skriva inlägg åt partiet, skriver Metro i dag. Däribland Anna Hibbs, känd från TV3 Plays webbsåpa Glamourama, samt Katrin Zytomierska.


Ämnen i artikeln:

Valet 2010ModeraternaAlliansen

Som Dagensmedia.se tidigare berättat anordnade Moderaterna för ett par veckor sedan ett event ihop med de tre bloggarna som medverkade i Glamourama, på nattklubben White Room i Stockholm.

Moderaterna var dock väldigt sparsamma med sina uttalanden angående arrangemanget och ville inte berätta om bloggarna fick någon ersättning eller om samarbetet omfattade mer än själva eventet.

I dag skriver Metro att fem bloggare, med mellan 2 500 och 200 000 unika besökare i veckan, kontrakterats av Moderaterna för att skriva inlägg om partiet.

– Jag får betalt för allt arbete jag lägger ned på Moderaterna, säger Anna Hibbs till Metro.

Hon understryker dock att alla hennes åsikter är hennes egna.

Carl M Sundevall, ansvarig utgivare på Stureplan.se, säger att han plockat bort ett flertal inlägg tills han fått klarhet i om de betalats av tredje part.

– Det står klart att de har fått betalt från Moderaterna för att arbeta med kampanjen. Men om de har fått betalt för att blogga återstår att se, säger han till Dagensmedia.se.

Om Moderaterna vill köpa reklamutrymme på sajten får de kontakta Stureplan.ses annonsförsäljningsavdelning, lägger han till.

– De pengarna ska ju gå till oss i sånt fall.

Övriga bloggare som Moderaterna anlitat är Michaela Forni (Stureplan.se), Katrin Zytomierska (Finest.se), Petra Tungården (Bubbleroom), Dasha Girine (Nöjesguiden).

Dagensmedia.se har varit i kontakt med Pär Henriksson, kommunikationschef på Moderaterna.

– Jag vet ingenting om detta, säger han och hänvisar till Moderaterna i Stockholm.

Dagensmedia.se har sökt Stockholmsmoderaterna.

Martin Schori

Ardalan Samimi

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev