Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

Lovefilm lägger ner i Skandinavien

Publicerad: 10 Juni 2013, 11:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:43

UPPDATERAD. Lovefilm, som hyr ut filmer via posten eller streaming, går i graven i Skandinavien. Om 30 dagar kommer samtliga kunders abonnemang att stängas av.


Ämnen i artikeln:

Amazon

Det är i ett mejl till sina kunder som Amazon-ägda Lovefilm meddelar att man lägger ner sin tjänst i Skandinavien.

" Vi på Lovefilm har den tråkiga nyheten att informera dig om att Lovefilm Sverige under sommaren kommer att stänga ned sin tjänst. Ditt abonnemang kommer att upphöra om 30 dagar, dvs 10/7-2013. Du har därefter ytterligare 30 dagar på dig att skicka tillbaka de sista skivorna, 10/8-2013. Därefter stängs websidan och ditt konto ned", skriver Lovefilm i mejlet.

Lovefilms Nordenchef Ira Gladnikoff säger till Dagens Media att man tyvärr inte kan svara på frågan om varför bolaget läggs ned.

– Det är ett större koncernbeslut som gäller hela den skandinaviska delen, medan det fortsätter som vanligt i Tyskland och i England.

Lovefilm är ett helägt dotterbolag till Lovefilm International som i sin tur ägs av Amazon och har funnits i Sverige sedan 2002. Från början skickades filmerna i form av VHS-kassetter innan man gick över till DVD-skivor. Sedan 2008 har man även tillhandahållit streaming om än i begränsat omfång. För närvarande går 700 av totalt 28 000 titlar att streama.

Hur känns det att tvingas lägga ned?

– Vi koncentrerar oss på att göra ett så snyggt avslut som möjligt så att våra kunder får tydlig information om vad de ska göra, säger Ira Gladnikoff.

I mejlet till sina kunder hänvisar Lovefilm dem till konkurrenten Viaplay.

– Eftersom många av våra kunder har varit med länge vill vi ge dem en liten hej-dåpresent i form av ett erbjudande hos Viaplay, säger Ira Gladnikoff.

Dante Thomsen

Helen Preutz


Ämnen i artikeln:

Amazon

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev