onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Linda Hörnfeldt: "Jag har aldrig påstått att vi representerar dem"

Publicerad: 13 september 2017, 09:55

Linda Hörnfeldt är vd och grundare av Influencers of Sweden.

Influencers of Swedens vd Linda Hörnfeldt bemöter kritiken från influencernätverken – som hon menar innehåller en rad felaktigheter.


Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Tidigare idag gick ett flertal bolag inom influencer marketing-branschen ut i ett gemensamt uttalande, för att markera mot organisationen Influencers of Sweden. Aktörerna betonar att Influencers of Sweden inte är ett språkrör för hela branschen, något som man menar både "hävdats och antytts".

Bakom uttlandet står Splay med vd Vigor Sörman, Bonnier Magazines and Brands och Tailsweep med influencerchef Caroline Ensér, Cube med vd Olof Lindblom och United Influencers med Linda Palmgren.

Linda Hörnfeldt är grundare och vd för Influencers of Sweden, och hon säger till Dagens Media att det finns ett antal fel i de påståenden som influenceraktörerna gör om organisationen.

– Först och främst är vi en förening, och som sådan representerar vi de medlemmar vi har, vilket är de enskilda profilerna. Vi har aldrig påstått att vi representerar influencernätverken. Jag förstår inte riktigt kärnan i kritiken heller, i och med att de ändå säger att de ser positivt på de frågor som vi driver, säger Linda Hörnfeldt, som menar att hon blir besviken på att influenceraktörerna inte ser nyttan i att hennes organisation försöker stärka de enskilda influencer-profilerna i sin roll.

– Vi pratar om rättigheter och skyldigheter, betonar frågan om annonsmärkning, och hela idén är att hjälpa influnencers att driva sitt yrke framåt på ett rättvist sätt.

Linda Hörnfeldt säger även att kritiken gör henne förvånad, eftersom att hon vid ett flertal tillfällen träffat de personer som står bakom den, och bland annat suttit tillsammans i IAB:s task force för influencer marketing.

– Jag tycker att det känns underligt att så stora branschaktörer går ut gemensamt och kritiserar en liten nystartad organisation. I de samtal jag har haft med de här personerna har jag aldrig fått höra annat än att vi gör ett bra arbete som är positivt för branschen, och uppfattat det som att de stöttar initiativet.

Hur kommer du att agera efter det här?

– Många av Influencers of Swedens medlemmar har ju dessa nätverk som arbetsgivare, medan vi snarare fungerar som ett fackförbund, så det är klart att jag är mån om att ha en god relation med dem. De är varmt välkomna till mig om de vill diskutera det här, men jag kommer alltid att representera mina medlemmar. Just nu känner jag mig faktiskt så pass besviken att tiden får utvisa hur eventuella framtida samarbeten kan komma att se ut.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev