Låst Times tappar dryg miljon

2010-08-17 08:36  

Brittiska The Times har förlorat minst 1,2 miljoner av sina onlineläsare sedan sajten låstes.

Det var i slutet av maj som The Times som första stora dagstidning började ta betalt för allt innehåll på Thetimes.co.uk och Thesundaytimes.co.uk.

Sedan dess har antalet unika besökare på sajterna minskat från 2,79 miljoner i maj till 2,22 miljoner i juni (då det fortfarande gick att läsa gratisnyheter på numera nedlagda timesonline.co.uk) och 1,61 miljoner i juli, enligt siffror från ComScore.

Det genomsnittliga antalet minuter som spenderas på sajterna har minskat från 7,6 minuter per person i maj till 4 minuter i juli. Sidvisningarna har minskat från 29 miljoner per månad till 9 miljoner.

The Times har ännu inte offentliggjort många som har tecknat prenumeration på de låsta sajterna, men enligt The Brand Republic lär antalet prenumeranter vara betydligt lägre än de 1,6 miljoner besökare som enligt Comscore har varit inne på förstasidan.

Ägaren Rupert Murdoch sa i ett tal i förra veckan att prenumerationsnivåerna var starka, utan att gå in på några detaljer.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt