Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Låst Times tappar dryg miljon

Publicerad: 17 Augusti 2010, 06:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:42

Brittiska The Times har förlorat minst 1,2 miljoner av sina onlineläsare sedan sajten låstes.


Ämnen i artikeln:

Rupert Murdoch

Det var i slutet av maj som The Times som första stora dagstidning började ta betalt för allt innehåll på Thetimes.co.uk och Thesundaytimes.co.uk.

Sedan dess har antalet unika besökare på sajterna minskat från 2,79 miljoner i maj till 2,22 miljoner i juni (då det fortfarande gick att läsa gratisnyheter på numera nedlagda timesonline.co.uk) och 1,61 miljoner i juli, enligt siffror från ComScore.

Det genomsnittliga antalet minuter som spenderas på sajterna har minskat från 7,6 minuter per person i maj till 4 minuter i juli. Sidvisningarna har minskat från 29 miljoner per månad till 9 miljoner.

The Times har ännu inte offentliggjort många som har tecknat prenumeration på de låsta sajterna, men enligt The Brand Republic lär antalet prenumeranter vara betydligt lägre än de 1,6 miljoner besökare som enligt Comscore har varit inne på förstasidan.

Ägaren Rupert Murdoch sa i ett tal i förra veckan att prenumerationsnivåerna var starka, utan att gå in på några detaljer.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Rupert Murdoch

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.